Nikon SnapBridge – koppla ihop kamera och smartphone

Nikon SnapBridge – en fiffig kameraapp för iOS och Android

Nikon SnapBridge lanseras i mitten av april 2016. Appen kommer att finns både för iOS och Android. SnapBridge kopplar ihop en smartphone eller annan smart enhet med kameror, till exempel D3400 och D5600, men naturligtvis med flera andra existerande och kommande modeller. Anslutningen mellan smartphone och kamera sker via Bluetooth.

Nikon SnapBridge

Med appen Nikon SnapBridge kopplas kamera och smartphone ihop.

Koppla ihop kamera och smartphone

Med SnapBridge är det enkelt att föra över bilder till den anslutna enheten, för att sedan dela bilder eller filmer på sociala medier. Men SnapBridge kan mer än så. Telefonen fungerar som en fjärrkontroll till kameran. Man kan med andra ord ta en bild bara genom att trycka på smartphonens skärm. Och eftersom Bluetooth normalt når tio meter utan problem så kan man alltså sätta kameran på ett stativ och ta en bild på avstånd. Alltså: Koppla ihop kameran med en smartphone, ta en bild på avstånd med smartphonen som fjärrkontroll, ladda upp bilden på Facebook, Twitter, Instagram eller direkt till en molntjänst – på bara några sekunder. Svårare än så är det inte.

[youtube]//www.youtube.com/watch?v=Rvo9aQI3bdc[/youtube]

Tagga information

Men det stannar inte där. Man kan även tagga information i bilderna, till exempel eventuell copyright, kommentarer, text och logotyper. På så vis råder det inga tvivel om vems bilden eller är och vilka rättigheter som gäller. Information om plats kan läggas till också. SnapBridge hjälper även till att hålla koll på kamerans firmware, det vill säga det egna operativsystemet i kameran, och om det finns eventuella uppdateringar. Och så, förstås: Bilder kan även laddas upp till ditt egna konto på Nikon Image Space, en molntjänst för lagring av bilder.

Nikon Snapbridge

Med säkerhetssystem

Orolig för att någon ska komma åt dina bilder i kameran? Ta det lugnt. För att du ska kunna använda SnapBridge med just din kamera måste de först paras ihop med en liten säkerhetskod. Annars kan ju någon sitta på avstånd och komma åt dina bilder eller filmer och använda dem i ett ont syfte. Just därför måste man först auktorisera just din kamera och just din smartphone. Se en enkel instruktionsvideo som berättar hur man gör.

 

Det kan tilläggas att SnapBridge dessutom utsågs till Best Imaging Innovation av TIPA 2016.

Läs mer om Nikon SnapBridge: Your images. The world. Connected

(OBS! Notera att eventuell trafik och datamängd kan debiteras av telefonoperatörer och är således utanför Nikons ansvarsområde.)

Spara

Spara

Spara