Foto A-Bild – fotobutik sedan 1950

1950 drog Lasse Strålin och Lennart Österlund igång bildbyrån Foto Aktualitetsbild. Lasse och Lennart gjorde jobb åt bland andra Dala Demokraten, Stockholmstidningen (Stocken), Aftonbladet, och man hade fasta frilansuppdrag åt ett antal veckotidningar.

Ett år senare flyttades verksamheten till Linnéplan och då inkorporerades även en liten fotobutik i firman. Utöver pressfotot ägnades också en del arbete åt reklambilder.

När Falu Folkets Hus stod färdigt i mitten av 1960-talet var det dags för flytt igen. Nu blev det ännu mer butik och även ateljéverksamhet. Nu kallade man sig dessutom Foto A-bild. Runt tio år senare stod nästa stora centrumbyggnad klar – Länssparbanken med Banktorget i Falun – och flyttlasset gick på nytt.

1992 Gick Lasse i pension och lämnade över till sonen Pontus som än idag driver Foto A-bild. Genererationen må ha växlat, men det är fortfarande kundservice och kunskap om produkterna som är ledorden. Efter drygt 38 år i Sparbankshuset blev det så dags för flytt igen när Foto A-bild 2011 bytte till fräscha lokaler i hörnet på Åsgatan 12.

ÖPPETTIDER Mån 10-18 Tis 10-18 Ons 11-18 Tors 11-18 Fre 10-18 Lör  Stängt Sön: Stängt
Ändrade öppettider (semester, Midsommar, Jul m.m.

Foto A-bild var först i Falun med eget färglabb, och har fortsatt att vara tidigt ute med ny teknik och kunskap kring den. Sortimentet utökas kontinuerligt med det senaste inom foto och bild, och personalen är under ständig utbildning för att kunna svara på alla nyfikna frågor om det som är nytt.

Vi som jobbar på Foto A-Bild

Pontus

Måns

Magnus