Nikon Drag Racing Photo Competition – pressfotograf för en dag!

Nikon Drag Racing Photo Competition

Nikon Drag Racing Photo Competition!

Vill du vara pressfotograf i en dag? Vill du stå alldeles intill världens snabbaste bilar, som kommer upp i hastigheter på 500 km/h på mindre än 4 sekunder? Då ska du vara med i Nikon Drag Racing Photo Competition!

22 till 25 augusti 2019 hålls Summit Racing Equipment Internationals, EM-deltävling i Dragracing på Tierp Arena, en multieventsanläggning med Europas bästa bana för Dragracing. Tierp Arena ligger mitt emellan Uppsala och Gävle och under EM-deltävlingarna kommer eliten av Europas dragracingförare för att göra upp om titeln. Tävlingen i augusti, med Summit Racing Equipment som huvudsponsor, bjuder på vrålande motorer, rykande gummi och höga hastigheter – en riktig motorfest när den är som bäst.

Nu har du chansen att få stå på startline och fotografera – mitt bland teamen, pressfotografer och de hästkraftsmaxade motorerna. Du är helt enkelt en av fotograferna på plats. Gör så här för att medverka:
Skicka en bild på temat “Motor och fart” till tavling@fotoabild.se. Minst 600×800 pixlar och max 3000×4000 pixlar. Vi vill ha din bild senast den 14 juli.
Din bild kommer att läggas upp i ett bildgalleri på Foto A-Bilds Facebooksida. Där kan alla gå in och rösta på bilderna genom att ge dem “tummen upp”. Det är alltså publiken som är jury. De tre bilder som har fått flest “tummen upp” den 9 augusti är vinnare!

Regler för medverkan

1. Bilden du skickar in är din – du garanterar i och med din medverkan att du själv är fotografen och äger upphovsrätten.
2. Du är inte en aktiv yrkesfotograf på en tidning, bildbyrå eller liknande. Vi söker dig som aldrig förut har haft en pressackreditering. Yrkesverksamma fotografer är automatiskt diskvalificerade.
3. Är du en av vinnarna så kommer du med en eller flera Nikon-kameror.

Första, andra och tredje pris: Du får pressackreditering till Summit Racing Equipment Internationals på Tierp Arena under finaldagen söndag den 25 augusti 2019. Vinnarna guidas på plats där ni får träffa team, mingla med fotografer, äta lunch, besöka VIP-läktaren samt stå på startline och fotografera eller filma världens mest spektakulära bilar. Du ordnar din egen transport till och från arenan. Har du långt till Tierp Arena så finns en möjlighet till enkelt boende och det finns även en camping på området. Bifoga namn, adress, telefonnummer och en aktiv e-postadress med din bild – det behövs för att vi ska kunna kontakta dig och för pressackrediteringen. OBS! Är du en av vinnarna så så bör du ha hörselkåpor på banan, det är vrålande motorer som överröstar allt…

Tävlingen arrangeras av Nikon, Tierp Arena och Foto A-Bild.

Välkommen till Nikon Drag Racing Photo Competition – let´s start the engines!

Nikon Drag Racing Photo Competition

Nikon Drag Racing Photo Competition bjuder på vrålande motorer, rykande gummi och världens snabbaste bilar. En motorfest när den är som bäst. Foto av Fleximedia.se