Hollywoodland

Hollywoodland är det ursprungliga namnet på det som vi idag kallar Hollywood, den miljö som vi förknippar med filmindustrin. År 1949 så ändrades skylten till så som den ser ut idag.

Hollywoodland

Är du den nya Ingmar Bergman, Stanley Kubrick eller Sergio Leone? Drömmer du om en karriär inom filmbranschen? Guld och gröna ängar tillsammans med andra filmstjärnor…

Hollywoodland – vår guide till framgång

Hollywoodland

– Hej! Jag heter Movie Dog och jag kommer vara med  och tipsa om bra prylar för att filma.

Vi sätter nu strålkastarljuset på filmskapande och rörlig bild, allt som man kan göra med dagens kameror förutom att ta fina stillbilder. Naturligtvis kommer det att handla en hel del om kameror, funktioner, tips & tricks. Men för att göra häftiga och intressanta filmer så behövs utrustning och därför kommer vi att lyfta fram prylar och hur de kan användas för att göra “det där lilla extra”. Här finns nu allt från räls till steadicam och ljussättning till olika typer av filmkameror. För er som till exempel håller på med extremsport ihop med era kompisgäng, unga som videobloggar eller småföretagare som jobbar med reklam – det här är för er.

Vi har samlat några kategorier och taggar som gör det enkelt för dig att hitta. Till att börja med så är det såklart videokameror och andra kameror med filmfunktion. Och så naturligtvis olika typer av tillbehör, till exempel stativ och en hel del annat som underlättar att skapa bättre filmer:

Hollywoodland

Nikon D500, LanParte kamerastabilisator, Sevenoak kameraräls och Sevenoak LED-lampa.

Stor eller liten?

Förut när Hollywood hette Hollywoodland då var en filmkamera en filmkamera och en stillbildskamera en stillbildskamera. Nu har gränserna suddats ut och en modern stillbildskamera kan idag skapa minst lika bra filmer som en videokamera.
Alla har vi sett på filmer då man använda sig av stora filmrullar. De kameror som hamnar i händerna på oss vanliga användare numera är ofta väldigt små och materialet sparas digitalt. Och de kan filma i alla vinklar. Och på natten. Och de kan sitta på kroppen. Och de kan… Ja, nästan vad som helst. Följ vårt strålkastarljus framöver så får du veta mer.

Håll koll på hemsidan och följ oss på sociala medier för fler nyheter och produkttips inom temat Hollywoodland.

gammal projektor

Spara