Nikon D6

D6

Äntligen är den här…. nästan

– men i april har vi den i butiken Nikon D6.

Den nya Exspeed 6-processorn är hjärtat i nya Nikon D6 och Nikon trycker på att förbättrad AF och ISO är de stora grejerna. Ett önskemål från många yrkesfotografer är att få inbyggd WiFi för bild- och filmöverföring och det är precis vad D6 har fått. Kameran har två kortplatser som tidigare så den tar XQD och CFexpress kort, man har enligt uppgift högre hastighet på Etherneutaget samt uppgraderad USB-port i kameran. Autofokuseringen har fått sig en rejäl uppdatering och kan fokusera ner till -4,5 EV, vilket är extremt lågt, men även hastigheten och säkerheten ska enligt specifikationer vara den bästa på marknaden.

D6 – några nyheter

Med den nya processorn blir det mindre brus vid högt ISO man har utökat till 102500 ISO, men fokus ligger på mindre brus överlag.
Vi har när det här skrivs i mitten av februari inte fått känna på någon D6 ännu så det vi berättar är det vi fått från Nikon. Nikon D6 har en likadan sensor som D5 alltså dryga 20 megapixel. Man kan ta 10 bilder per sekund i Liveview-läget och 14 bilder/sek i vanligt läge under vissa förutsättningar med full AF. I lägre upplösning kan man ta hela 60 bilder/sek som ger 2 MP bilder.