Föreläsning om astrofoto – tisdag den 5 december (Uppdaterad den 3 dec.)

FULLTECKNAT!

OBS! Föreläsningen den 5 december är nu fulltecknad. Vi har inte fler platser.

Himmelska nyheter – föreläsning om astrofoto

Tisdag den 5 december kommer Göran Strand till Falun för att hålla en föreläsning om astrofoto. Fotograf Göran Strand bor i Östersund, Jämtland. Under senare år har han fått stor uppmärksamhet för sina bilder och filmsekvenser av olika himlafenomen. Han har bidragit med film- och bildmaterial till både svenska och internationella filmproduktioner, flera av hans bilder har utsetts till ”Astronomy Picture of the Day” av NASA och 2014 använde bandet Coldplay en av hans norrskensfilmer i musikvideon ”A sky full of stars”. I Oktober 2016 gav Göran ut sin nya bok “Ljusår – ett år av ljus” och i november 2016 gavs fem av hans norrskensbilder ut som frimärken av PostNord AB. Göran har utsetts till årets bästa svenska astrofotograf 2013 och 2016.

Om föreläsningen

Vi börjar klockan 18.00 med en produktvisning av Nikon och Foto A-Bild. Göran börjar sin föreläsning klockan 19.00 och kvällen avslutas cirka 21.00. Vi vågar utlova en häpnadsväckande föreläsning om astrofoto, kryddat med massor av bilder från världen vi ser ovanför oss varje dag men som ändå är för långt borta för att vi ska kunna nå den. Det här är en chans man helt enkelt inte får missa.

Anmälan

Skicka en bindande anmälan om att du kommer till info[@]fotoabild.se och bifoga ett mobilt telefonnummer. Vi tror att föreläsningen med Göran Strand kommer bli ganska så välbesökt. Göran är ju en erkänt kunnig fotograf inom området astrofoto. Preliminärt kommer föreläsningen hållas i Gamla Brandstationen, Sturegatan 87. Skulle det bli fler besökare än vi räknat med så kan en annan lokal bli aktuell då vi vill att alla ska få komma och lyssna på Göran. Därför är det viktigt att vi får en anmälan om du verkligen kommer och att vi har ett telefonnummer så vi kan meddela med SMS om måste flytta föreläsningen till en annan lokal.

astrofoto

Göran Strand föreläser om astrofoto i Falun den 5 december.

Relaterat

Nikon D810A, digital systemkamera skapad för astrofoto. Med tekniska specifikationer från sin syskonmodell D810, men optimerad för sitt ändamål.